سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷
www.mokrian.ir

  • تاریخ: سه شنبه, ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ / ساعت ۱۲:۰۷:۳۷
  • شناسه خبر: 3263

بهار و خودنمایی گیاهان خوراکی کوهی در سفره مهابادی ها

مکریان؛ کردها مردمانی طبیعت دوستند و یکی از مصادیق عینی این عشق و الفت به زیستگاه شان بهره گیری از اسماء گلها و مناظر و عارضه های طبیعی برای نام گذاری فرزندانشان است. در مناطق کردنشین خصوصاً در شهرهای جنوب استان آذربایجان غربی هیچ رود خانه، چشمه، کوه و دره و … در طبیعت وجود […]

مکریان؛ کردها مردمانی طبیعت دوستند و یکی از مصادیق عینی این عشق و الفت به زیستگاه شان بهره گیری از اسماء گلها و مناظر و عارضه های طبیعی برای نام گذاری فرزندانشان است.

در مناطق کردنشین خصوصاً در شهرهای جنوب استان آذربایجان غربی هیچ رود خانه، چشمه، کوه و دره و … در طبیعت وجود ندارد که مردمان این خطه نامی برای آنها انتخاب نکرده باشند و ترانه و اشعار کهن این مردم نیز سرشار از بیان بی واسطه عشق بی مثالشان به طبیعت و خالق آن است.

از همه اینها که بگذریم کُردها صدها سال است مایحتاج زندگیشان اعم از خورد و خوراک و حتی پوشاکشان را نیز از همان طبیعت بکری که در آن زیسته اند تهیه نموده اند.

با فرا رسیدن فصل بهار و حتی روزهای پایانی سال کم کم تازگی و سرسبزی طبیعت به واسطه روئیدن گیاهان خوراکی کوهی رنگ و لعاب ویژه ای به بازارهای روزانه شهرهای کردنشین علی الخصوص شهر مهاباد می بخشد.

امسال نیز علی رغم کمبود بارش برف نسبت به سالهای گذشته خوان پر نعمت طبیعت لطف خود را از مردمان وطن دوست کرد دریغ نکرده و همچون همیشه سفره مردمان طبیعت زی و طبیعت دوست کشور عزیزمان را با انواع طعام آراسته است.

بیش از ۵۰ نوع گیاه خوراکی، دارویی و صنعتی در این مناطق برداشت می‌شود که مصرف آن از روزگاران گذشته مرسوم بوده است.

کنگر، “شنگ”، ترشک، اسفناج و سیر کوهی و “گیلاخه” از گیاهان خوراکی و لذیذ و مورد پسند ذائقه مهابادی ها به شمار می رود که هر روز صبح توسط اهالی روستاها و برخی از شهرنشینان از دامان طبعیت و کوهپایه های منطقه پیده می شوند و پس از آراستن به روش بازاریان این منطقه به شهروندان عرضه می شوند.

رویش این گیاهان علاوه بر تامین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز مردم، منبع درآمد مناسبی برای  بسیاری اززنان ومردان روستایی دراین فصل سال تبدیل شده است.

انتهای پیام/ گ ت



گفتگو